Coneix el Castell de Sallent amb Eduard Píriz González

Es faran dues activitats, una conferència i una visita guiada, en dos dies diferents. S'emmarquen dins la IX edició de les Jornades de Patrimoni "Preservar el patrimoni de torres i castells".

En els últims anys s’ha avançat molt en el coneixement dels castells ja sigui a través de les excavacions arqueològiques, mitjançant l'anàlisi de paraments o bé a partir de l’estudi de la documentació històrica.

Així doncs, aquestes Jornades de Patrimoni volen difondre a la societat tota aquesta nova informació amb la participació d’alguns dels màxims estudiosos a les nostres comarques.

Els castells termenats, la major part originats durant els segles IX i X a la Catalunya Central, són un dels orígens dels nostres municipis i eren defensats inicialment pels seus senyors i vilatans. Molts d’ells van evolucionar cap a castells residencials on la sala i la torre de l’homenatge eren els seus espais més emblemàtics.

Per aquest motiu, el Centre d'Estudis del Bages, en col·laboració amb el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, l'Ajuntament de Manresa i l'Arxiu Comarcal del Bages han organitzat diverses xerrades sobre els castells i torres a les valls del Cardener i Llobregat dels segles IX-XI. Consulta totes activitats aquí.

Xerrada sobre el castell de Sallent

Eduard Píriz parlarà del conjunt monumental del castell de Sallent, dels segles IX-XIV i evolució posterior. També n'explicarà una breu història i farà una anàlisi de les estructures conservades. 

Serà el dissabte 9 d'octubre a les 9.30 h a Manresa, c/ Talamanca, 5 (Convent de les monges Caputxines). Cal inscripció prèvia a cebages@cebages.org o mitjançant aquest formulari.

Vsita guiada al Castell de Sallent

El dissabte 23 d'octubre a les 10.30 h es farà una visita guiada amb l'arqueòleg i arquitecte tècnic Eduard Píriz González. Cal inscripció prèvia a cebages@cebages.org o mitjançant aquest formulari.

 

09/10/2021
Hora inici 09:00
Fins el 23/10/2021
Gratuït

Documents adjunts

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 18-10-2021 08:27