Tot i la pluja que va anar caient de manera intermitent durant els dies d’Enramades, els i les visitants vinguts d’arreu es van apropar a Sallent per contemplar els carrers i places engalanats.
Des del dimecres 7 de juny, Sallent es preparava per engalanar els carrers i viure una de les festes més esperades que lideren l’associació Amics de les Enramades i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sallent. Una festa que els sallentins i sallentines viuen amb molt orgull perquè gent de tota la Vila, grans i petits, participen en engalanar el seu carrer. Precisament aquest any una de les novetats era que dos espais, el carrer Cos 1r tram i la plaça Anselm Clavé, van ser elaborats per alumnat de les escoles sallentines Torres Amat i Vedruna. En total, es van engalanar disset espais.
El dia de la inauguració de les Enramades, Dijous de Corpus, els ruixats van respectar les figures i decoracions i va ser a partir de divendres quan va anar plovent de manera intermitent. Tot i això, es van poder celebrar totes les activitats que hi havia programades i no va dissuadir els i les visitants a l’hora de passejar pels carrers.
Només es va produir un canvi d’ubicació per previsió de pluja el dissabte, que va fer desplaçar la cantada d’havaneres a l’Espai Cultural Fàbrica Vella. Altres modificacions van ser l’hora d’inici de l’audició de sardanes del dissabte, que va començar una hora més tard perquè estava plovent, o bé el Seguici Festiu d’Enramades, diumenge, que va haver d’acabar abans del previst a causa de la pluja. El públic, però, tenia ganes de diversió, i les quatre gotes que van caure durant el concert d’Hotel Cochambre no van impedir que es quedés fins al final.
A banda d’aquest concert, destaca el de Fri-versiones, que va agrupar una barreja divertida entre Frikibingo i l’Orquestra Di-versiones, els concerts i balls de les orquestres Selvatana i Rosaleda, la 3a trobada de Catalunya de casals i esplais de la gent gran o les mostres de cultura popular com l’Esvalotada, el Toc d’Enramada o els Balls de Lluïment. I, sens dubte, un dels actes més esperats va ser el de la coral Nova Harmonia, que enguany inicia la celebració dels seus 100 anys i que va oferir a Sallent el primer espectacle del seu aniversari.
També van ser protagonistes les activitats pensades per als més petits i petites, un públic nombrós durant Enramades, que va gaudir d’un taller de circ a càrrec de la Cia Tot Circ, un espectacle infantil i, tal com és tradició, l’alumnat de les escoles Vedruna i Torres Amat van convertir-se en els balladors i balladores de les “Balladetes” l’últim dia d’Enramades. Van estar acompanyats per la xaranga Cal k tremolin de l’Escola Municipal de Música Cal Moliner.
La popularitat que han anat guanyant les Enramades al llarg dels anys fan que persones d’arreu del territori visitin Sallent durant aquestes dates. És per això que és una ocasió per donar a conèixer els atractius turístics del municipi. S’ofereixen visites a Ca l’Arau, al Centre d’Interpretació i la Casa Torres Amat, al museu i casa natal de St. Antoni M. Claret, entre altres. En aquesta línia, es va celebrar un Concurs d’Instagram d’Enramades i el 46è Concurs Nacional de Fotografia d’Enramades.
També la cultura popular va tenir un paper imprescindible durant aquests dies. Diferents entitats del municipi es van agrupar per oferir mostres de dansa, acompanyar-ho de música gràcies a l’EMM Cal Moliner, marcar el compàs a càrrec dels Bastoners de Sallent, fer-se sentir amb els Trabucaires de Sallent, o fer ballar les figures dels Gegants i Nans de Sallent i Joana La Negra.
Cal destacar també que dissabte es va dur a terme el 57è Concurs de Pintura Ràpida amb la participació de deu artistes i amb un primer premi valorat en 500 euros, un segon en 240, i un premi a l’artista local valorat en 100 euros.
Finalment, l’esport va agrupar en pocs dies una activitat frenètica, i es va celebrar l’espectacle de final de curs de l’ASCF Sallent, un torneig de futvòlei i el 37è Torneig de Futbol d’Enramades.
Una celebració molt especial va ser al carrer de Sant Bernat, que té l’honor d’haver enramat de manera ininterrompuda durant 50 anys. És per aquest motiu que durant la visita dels gegants Fillols, el gegant Antonyito va fer-hi una ballada per homenatjar aquest carrer.
La figura de l’Antonyito va cobrar vida a finals de l’any passat i va estrenar-se públicament el passat Carnaval. Es tracta d’un gegant que ret homenatge al ja desaparegut Antonio Valladolid, amb un gran llegat a la cultura popular sallentina, i que va prendre forma gràcies a la iniciativa dels Gegants i nans de Sallent i amb el suport i adhesió d'El Carrilet.