Cornet

 

Cornet és un agregat de Sallent des de 1840, un terme completament rural, que compta amb una cinquantena de masos i està dividit pels termes de Balsareny, Gaià, Avinyó i Sallent.

Història

La història de Cornet ens porta a l'any 2000 a. de C., quan es troben les restes de la primera manifestació humana al territori. No és fins l'any 1025 d. de C. quan es converteix en població, anomenada "Villa Cornetto". Vuit anys després, hi ha la primera referència de la parròquia "Santa Maria Cornetto".

El 1239 apareixen dues esglésies romàniques: Santa Susanna i Santa Fe. La incorporació de Cornet a Sallent arriba l'any 1840. 


  
Organització política

Cornet compta amb la figura de l'alcalde pedani. Ha subsistit des que l'antic municipi de Cornet es va agregar a Sallent.

L'any 2019, l'Ajuntament va donar suport per unanimitat a l'acord en el qual s'especifica el conjunt de normes internes reguladores de la figura de l'alcalde pedani de l'agregat, ja que fins aleshores aquesta figura no estava dotada de regulació.

L'actual alcalde pedani (legislatura 2023-2027) és en Guillem Martínez Carrillo (correu electrònic: alcaldia@cornet.info

Festes i tradicions

D'altra banda, el poble compta amb l'Associació d'Amics de Cornet (correu electrònic: info@cornet.info), que és l'eina per fer reviure tradicions.

Entre les festes del poble, destaquen les Caramelles, la Festa Major al mes d'agost i la Festa del Blat, que se celebra cap al 15 de juliol. 

  
Per assabentar-vos de tota la informació sobre Cornet, podeu visitar la seva web: www.cornet.info

Imatges

Enllaços

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 26-02-2024 11:01