Ja estan obertes les inscripcions per a la Transéquia 2022

Última revisió 23-03-2023 12:14
15/02/2022

Enguany la popular caminada del Bages se celebra el diumenge 6 de març. A Sallent, les inscripcions presencials seran el 23 de febrer.

Aquest any 2022, amb la millora en la situació de la pandèmia de la COVID-19, es tornarà a fer la Transéquia en format tradicional, però sense modalitat BTT. Es podrà fer a peu o corrent, al llarg del recorregut de la Séquia, i es podrà començar en diferents punts (Balsareny, Sallent o Santpedor).

La Transéquia arrenca a Balsareny i creua els municipis de Sallent, Santpedor i Sant Fruitós de Bages fins arribar al Parc de l'Aguilla de Manresa. Són 24,8 quilòmetres de longitud, amb un desnivell de 10,63 metres.

Una consideració a tenir en compte és que les inscripcions s'han de fer prèviament, ja que no es podran fer presencials el mateix dia. Hi ha temps fins al 4 de març de manera telemàtica a través d'aquest enllaç.

Si vols inscriure't de manera presencial, a Sallent podràs fer-ho el dimecres 23 de febrer a la tarda, de 3 a 7 hores a la Plaça Sant Antoni M. Claret (plaça dels arbres).

Consulta el reglament de participació

Origen de la Transéquia

Vol ser un homenatge a les persones que entre 1339 i 1383 van construir la Séquia que encara avui aporta un gran cabal d’aigua a la ciutat de Manresa. Jove Cambra de Manresa va iniciar, el 1985, l'organització de la Transéquia. Des de Balsareny, passant pels termes municipals de Sallent, Santpedor i Sant Fruitós de Bages, arriba al Parc de l’Agulla de Manresa.

La Séquia és un canal construït al segle XIV (entre el 1339 i el 1383) per portar l’aigua del riu Llobregat, des de Balsareny, fins a la capital del Bages. En un moment de forta sequera, es va idear amb l’objectiu de crear una àmplia extensió d’horta. Projectada pel mestre d’obres Guillem Catà, la Séquia de Manresa és considerada una de les principals obres d’enginyeria hidràulica de l’època medieval.

Enllaços