Comencen les xerrades sobre el nou model de recollida de residus

Última revisió 23-03-2023 12:16
02/02/2022

Cabrianes va acollir la primera de les xerrades que està duent a terme el Consorci del Bages per a la gestió de residus.

Es va celebrar a El Centru i va comptar amb una alta assistència de veïns i veïnes, que van poder veure una mostra dels nous contenidors i també el kit de material que se’ls entregarà, que consistirà en un cubell reixat per a la fracció orgànica, bosses compostables, magnètic per la nevera i dues targetes electròniques per obrir els contenidors.

L’alcalde Oriol Ribalta va obrir l’acte tot explicant per què Sallent ha decidit fer aquest canvi, que té a veure amb prioritzar una gestió més sostenible dels residus i augmentar el percentatge de reciclatge a Sallent, que actualment és tan sols del 30%.

Seguidament, el regidor de Serveis Municipals, Miquel Estruch, va explicar les principals casuístiques d’aquest canvi i va voler demanar al veïnat paciència i voluntat per fer-ho possible: “segur que sabrem fer aquest canvi; al capdavall, l’objectiu és reciclar més i millor”.

La part explicativa del funcionament va anar a càrrec de Carles Pérez, tècnic per al Consorci, que també va mostrar altres experiències de reciclatge i dades de la implementació del mateix sistema a altres poblacions bagenques.

Finalment, la sessió es va tancar amb el torn de preguntes, que va ser molt participatiu. Els dubtes que van anar sorgint es van respondre en el moment i es van recollir per tal que, un cop finalitzades les xerrades, es puguin recollir les preguntes més freqüents i posar-les a disposició de la ciutadania.

Les xerrades segueixen a les Escoles de Cornet (2 de febrer), Punt CAT de La Botjosa (3 de febrer) i Fàbrica Vella (8 i 9 de febrer), totes a les 6 de la tarda.