L'Ajuntament de Sallent rep ajuda dels Fons Next Generation per construir la nova residència

Última revisió 09-02-2023 08:10
08/02/2023

L'Ajuntament de Sallent rep una subvenció d'1.696.418 euros dels Fons europeus Next Generation per finançar part de la construcció de la nova residència i que atorga la Conselleria de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

Aquestes subvencions tenen per objectiu impulsar i fomentar l'accessibilitat als espais d'atenció a la ciutadania dels ens locals, i el consistori es va presentar a la convocatòria per tal d'aconseguir més finançament per a la residència.

Aquesta bona notícia se suma als 2.9 milions d'euros que el consistori va obtenir amb la venda de dos immobles i un pis de Barcelona a finals de l'any passat (1.4 milions) i a vendes anteriors de patrimoni (1.5 milions).

Amb aquesta nova ajuda, ja es disposa de 4.6 milions d'euros d'ajudes externes per a la construcció de la residència, que suposa un total 54 % del finançament.

Des del consistori, l'alcalde Oriol Ribalta ha celebrat la notícia i ha volgut remarcar que "portem molt temps treballant per aconseguir el màxim finançament possible, i veiem com aquests esforços estan donant resultat".

En la mateixa línia, el regidor d'Urbanisme, Miquel Estruch, ha destacat que "som proactius en la recerca de finançament, no ens ha caigut del cel".

La nova residència tindrà capacitat per acollir 90 persones i estarà situada a la zona de l'antiga Fàbrica Vella. Actualment, s'està treballant en la proposta d'adjudicació de la contractació.