Visita al castell i església romànica de Sallent

El primer dissabte de cada mes, Sallent Turisme organitza una visita guiada al castell.

Els orígens del poble de Sallent s'han de situar en el Castell amb orígens al segle X, que imponent sobre un turó, controlava l’entrada a la vall del Llobregat. A partir del segle XII la població es va començar a centrar més a prop del riu i el castell va anar perdent la seva funció estratègica.

Actualment és un conjunt monumental de gran importància que inclou les restes del castell, la muralla i les torres però sobretot en destaca l'església romànica de Sant Esteve i Sant Sebastià, integrada dins el recinte fortificat. Aquest església, de planta circular, és una de les poques d'aquesta forma i la més gran de Catalunya.

La visita guiada permet recórrer les seves evocadores restes amb magnífiques vistes del del Pla de Bages i Montserrat com a taló de fons, i entrar dins l'excepcional església romànica tot descobrint els fets històrics més destacats que han marcat la vida d'aquesta antiga fortalesa i la història de Sallent.

Informació

  • Hora: 11:00 h
  • Preu: 4 € entrada general i 2 € entrada reduïda (menors de 12 anys, majors de 65, empadronats a Sallent, persones a l'atur i famílies nombroses)
  • Places limitades. Cal reserva prèvia en aquest enllaç

Com arrribar-hi

Des de la carretera secundària que uneix Sallent amb Cabrianes, cal prendre el trancall senyalitzat. Després de travessar les instal·lacions mineres, comença el camí de pujada al castell (senyalitzat) S'hi arriba perfectament amb cotxe.

04/02/2023
Hora inici 11:00
938 370 966
4 € *dte
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 19-12-2022 10:43