Taller d'arqueologia i visita al poblat ibèric del Cogulló

VISITA GUIADA
Situat dalt d’un estratègic turó de 476 metres es troba el poblat ibèric del Cogulló, un recinte fortificat d’uns 5.000m2. Declarat BCIN i inserit en la Ruta dels Ibers, constitueix un dels jaciments ibèrics més importants de la Catalunya Central. Les excavacions que de forma intermitent es porten a terme des dels anys 60’ han permès descobrir una part significativa de l’urbanisme intern i també el seu sistema defensiu del qual en destaquen quatre torres i un fossat. La construcció del nucli fortificat...

TALLER D'ARQUEOLOGIA I VISITA FAMILIAR
Aquest taller és una activitat on els més petits de la família, i els no tant petits també, és podran sentir arqueòlegs durant una estona. Començarem amb una visita al jaciment adaptada als més menuts i amb l'ajuda d'un dossier didàctic, descobrirem la vida quotidiana dels habitants del poblat i les principals característiques de la cultura ibèrica. Després d'aquesta activitat passarem a la pràctica tot simulant una excavació arqueològica on es poden desenterrar els materials més habituals d'una excavació ibèrica. Finalment analitzarem les troballes i en traurem conclusions.

RESERVA VISITA CLICANT AQUÍ 10:30h

RESERVA ACTIVITAT FAMILIAR CLICANT AQUÍ 11:30h

Horaris:
- Visita guiada: 10:30 h
- Taller i visita familiar: 11:30h

Preus:
- Entrada general: 4,00€
- Entrada reduïda: 2,00€ (-12 anys, +65 anys, empadronats/es a Sallent, persones a l’atur i famílies nombroses)

Durada aproximada: 1h la visita i 1h30 el taller

Reserva d'ENTRADES:
- Visita guiada: www.entrapolis.com - visita
- Taller i visita familiar: www.entrapolis.com - taller

Recomanacions: infants entre 6 i 12 anys, portar gorra/barret, roba per embrutar i calçat còmode.

Accés: Es pot accedir amb vehicle propi fins a la zona de pàrquing habilitada per camí de carro (s'hi pot pujar amb un turisme, però vigilant). L'altra opció per caminar és deixar el cotxe al Geoparc i pujar a peu (es tarda 30-45min aproximadament).

Com arribar: Des de la carretera C-16 pendre la sortida 60 direcció la Botjosa. Un cop al nucli de la Botjosa, seguir els indicadors de la "Ruta dels Ibers" fins arribar a l'area de pàrquing senyalitzada. En cas de dubte, agafar sempre el camí ample que ascendeix. Hi ha una primera valla verda que s'obre el dia de la visita. Quan trobin la segona valla verda, cal agafar el camí de l'esquerra.

ADVERTÈNCIA: sovint google maps situa el destí a mig camí. Cal seguir endavant fins arribar a la zona d'aparcament senyalitzada.

13/04/2024
Hora inici 10:30
671 405 483
4 € *dte
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 21-03-2024 12:43