Visita guiada al Castell i església romànica de Sant Sebastià

Els orígens del poble de Sallent s'han de situar al castell amb orígens del segle X que, imponent sobre un turó, controlava l’entrada a la vall del Llobregat. A partir del segle XII la població es va començar a concentrar més a prop del riu i el castell va anar perdent la seva funció estratègica.

Actualment és un conjunt monumental de gran importància que inclou les restes del castell, la muralla i les torres, però sobretot en destaca l'església romànica de Sant Esteve i Sant Sebastià, integrada dins el recinte fortificat. Aquesta església, de planta circular, és una de les poques d'aquesta forma i la més gran de Catalunya.

La visita guiada organitzada per la Trenta-sisenta permet recórrer les seves evocadores restes amb magnífiques vistes del Pla de Bages i Montserrat com a taló de fons, i entrar dins l'excepcional església romànica tot descobrint els fets històrics més destacats que han marcat la vida d'aquesta antiga fortalesa i la història de Sallent.

Preus
- 4.00€ entrada general
- 2.00€ entrada reduïda (-12 anys, +65 anys, empadronats/es a Sallent, persones a l’atur i famílies nombroses)

Durada aproximada: 1h

RESERVA d'entrades a: www.entrapolis.com

Com arrribar-hi:
Des de la carretera secundària que uneix Sallent amb Cabrianes (Camí de Cabrianes), cal prendre el trencall que senyalitza el castell "Baixada Riu" i travessar les instal·lacions mineres. Després comença el camí de pujada al castell (senyalitzat). El moment en que es desdobla el camí, cal anar a la dreta. S'hi arriba perfectament amb cotxe.

ADVERTÈNCIA! A vegades el GPS envia per un camí molt llarg que no està habilitat per passar amb cotxe ni té sortida. És imprescindible marcar el "Camí de Cabrianes" primer, que és una carretera local, i després "Baixada del Riu" i allí seguir els cartells del castell.

06/04/2024
Hora inici 11:00
938 370 966
4 € *dte
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 21-03-2024 12:08