19 d'octubre, Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Última revisió 19-10-2022 09:17
19/10/2022

L'Ajuntament de Sallent se suma al Dia Mundial contra el Càncer de Mama, el tumor més freqüent en dones.

L'objectiu és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món.

Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'any 2020 se'n van registrar més de 2,2 milions de casos i prop d'una de cada 12 dones el patirà al llarg de la seva vida. 

La importància de la detecció precoç i la prevenció

Permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta. Per això es recomana que les dones d’entre 50 a 69 anys es facin una mamografia cada 2 anys. Aquí pots veure més informació sobre la mamografia.

Malgrat que no se'n coneixen les causes exactes, el Codi Europeu contra el càncer recull un seguit de recomanacions per disminuir el risc de tenir un càncer de mama:

  • Mantenir un pes saludable i evitar l'obesitat.
  • Fer activitat física regularment.
  • Reduir el consum d'alcohol.
  • Practicar la lactància materna.

Avui més que mai ens sumem a la causa i volem mostrar el nostre suport a totes les lluitadores que estan passant per aquest procés i les que hi han passat, i tenir un record per a totes aquelles lluitadores que malauradament ens han deixat.

Font: Generalitat de Catalunya i Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC).

Consulta la pàgina web de Canal Salut per conèixer les causes, símptomes, diagnòstic i tractament.