La Fundació SHE presentarà l’evolució del programa Healthy Communities, que implica a 1.811 persones del municipi. Serà el divendres 24 de novembre a la Fàbrica Vella.

">

El 24 de novembre, es presenta a Sallent l'evolució del programa Healthy Communities

Última revisió 17-11-2023 12:04
17/11/2023

La Fundació SHE presentarà l’evolució del programa Healthy Communities, que implica a 1.811 persones del municipi. Serà el divendres 24 de novembre a la Fàbrica Vella.

El passat mes d’octubre es van iniciar els mesuraments de seguiment de l’estudi científic Healthy Communities 2030, un projecte que compta amb el suport de la Fundació ”la Caixa”.

Amb motiu de l’inici d’aquesta nova etapa i per tal de motivar a la població a acudir als nous mesuraments es convoquen dos actes, un a Sallent i un a Cardona. Durant aquestes jornades es presentaran les dades d’actualitat del projecte i els primers resultats basats en l’evolució dels indicadors de salut de cada població.

Healthy Communities 2030 té com a objectiu validar científicament que la intervenció en una comunitat impacta de manera positiva en els hàbits de vida i aconseguir, així, la reducció del risc de tenir malalties cardiovasculars. 

Acte de presentació a Sallent

La Fàbrica Vella de Sallent acollirà el proper divendres 24 de novembre a les 19.30 h l’acte per exposar l’evolució de Healthy Communities a Sallent. 

Aquest esdeveniment estarà protagonitzat per l’equip de científic de Healthy Communities, liderat pel Dr. Valentí Fuster, qui farà la seva intervenció online des del Mount Sinai de Nova York. També intervindrà el Dr. Roberto Elosua, investigador de l’Institut de Recerca Hospital del Mar i del CIBERCV, col·laborador del projecte HC2030 i Degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC.

El Dr. Elousa presentarà els primers resultats d’evolució de l’estudi científic a Sallent a partir dels indicadors de salut mesurats a les 904 persones participants. L’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, serà l’encarregat de tancar la part divulgativa de l’acte amb el seu discurs.

A continuació i per acabar, hi haurà l’actuació musical de la Small Miller Band, la big band de l’Escola Municipal de Música Cal Moliner de Sallent. Cal recordar que l’acte és obert a tothom, gratuït i sense reserva prèvia d’entrades.

Més informació de l’actualitat del projecte a: https://fundacionshe.org/healthycommunities2030/esdeveniments/