Es prorroguen les restriccions COVID-19 fins al 21 de gener

Última revisió 05-01-2022 14:32
05/01/2022

Les restriccions per fer front a la COVID-19 que van entregar en vigor el 24 de desembre es prorroguen, almenys, fins al 21 de gener.

El TSJC ha aprovat prorrogar durant catorze dies més les mesures amb l’objectiu de mantenir la reducció de la interacció social i el moviment de la ciutadania per frenar l’ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial al sistema sanitari.

S'ha actualitzat  la llista de municipis on s’aplicarà el toc de queda (restricció de mobilitat d'1 a 6 de la matinada) i se n'han incorporat de nous, però Sallent no n'està afectat perquè han de ser municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants. Consulta aquí el llistat de municipis afectats.

Entre la resta de mesures que es mantenen, destaca la limitació de les bombolles que no superi les 10 persones, tant a l’interior com a l’exterior i tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic.

La capacitat màxima a l’interior de bars i restaurants continuarà sent del 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l’aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

Els locals d’oci nocturn romandran tancats, mentre que l’aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa serà del 70%, percentatge que també s’aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

El teletreball es manté com a prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat.

El Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID-19, com ara fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques i de ventilació.

Consulta el detall de totes les mesures aquí