Sallent amb La Marató de TV3

Última revisió 09-12-2021 15:05
09/12/2021

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio dedica l’edició d’enguany a la salut mental, que se celebrarà el 19 de desembre.

Diverses poblacions catalanes s’han organitzat per oferir activitats solidàries. Sallent se suma a aquesta iniciativa i celebrarà la majoria d’actes el diumenge 12 de desembre, però també n'hi haurà el dissabte 11, el divendres 17 i el diumenge 19.

Des de l'Ajuntament de Sallent t’animem a participar i col·laborar en totes aquelles activitats que puguis per tal de contribuir, des de Sallent, als donatius per a la sensibilització i recerca de la salut mental de La Marató.

Programació d'activitats a Sallent

Sobre salut mental

Els problemes de salut mentals afectaran una de cada quatre persones en algun moment de la vida, amb un elevat impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn. La campanya té com a objectiu divulgar i sensibilitzar sobre la salut mental, i contribuir així a la normalització i visibilitat social d'aquests trastorns.

Els trastorns mentals són alteracions de la salut que impliquen una disfunció del pensament, les emocions, la conducta i que impacten en tots els àmbits de la vida.

Poden afectar totes les persones de qualsevol edat i més de la meitat d’aquests trastorns comencen a l’adolescència, que és un moment de canvis importants i cal estar-hi alerta. La prevenció i el tractament precoç són fonamentals per aconseguir una evolució positiva.

Gràcies a la recerca en salut mental, es podrà arribar a tenir un diagnòstic més precoç, perfeccionar-ne els tractaments i prevenir molts trastorns. L’objectiu final és aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones afectades.

Com pots col·laborar

Es poden fer donatius per a la sensibilització i la recerca de la salut mental a través d'internet, Bizum, transferència, o dels caixers automàtics de CaixaBank: consulta aquesta pàgina.

I, com sempre, únicament el dia de La Marató, enguay el 19 de desembre, podràs trucar al telèfon 900 21 50 50.

Vídeos

L'espot de La Marató, un curt que trenca murs per la salut mental - La Marató de TV3

Vídeo divulgatiu de La Marató 2021: salut mental - La Marató de TV3