Sallent celebra les Enramades amb una alta participació

Última revisió 23-06-2022 13:21
21/06/2022

Les Enramades s’han pogut celebrar en el format complet i tradicional durant cinc dies, del 16 al 20 de juny. En total s’han enramat 14 carrers: barri de la Rampinya, Verge de Fussimanya, C. Sant bernat, Plaça Sant Bernat, C. Clos, Plaça de la Verdura, C. Nou, C. Cós II, C. Unió, Plaça Catalunya, C. Sant Esteve, Plaça Joan Vilaseca, C. Àngel Guimerà i C. Torres Amat.

Durant els últims mesos, els enramadors i enramadores han guarnit Sallent per tal d’acollir una de les festes insignes de la Vila i la més representativa del patrimoni cultural de Sallent.

Declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional, les Enramades van inaugurar-se el dijous 16 amb un recorregut per tots els carrers enramats que va estar amenitzat per la xaranga Músics de Sallent, la xaranga Cal k tremolin de l’EMM Cal Moliner de Sallent i l’Esbart Vila de Sallent, sota la proclamació per part de l’alcalde Oriol Ribalta “seguint la tradició que hem heretat, aquest carrer queda inaugurat”.

El punt d’inici va ser al barri de la Rampinya, on l’alcalde i la presidenta de l’Associació Amics de les Enramades Mari Calvo van dirigir unes paraules d’agraïment a tothom qui fa possibles les Enramades i, especialment, a les persones enramadores. Seguidament van lliurar uns obsequis a un enramador o enramadora de cada carrer que va ser escollit per l'entitat per algun motiu especial. No van faltar les emocions a flor de pell. Podeu veure el vídeo de la inauguració al Facebook i al YouTube de l’Ajuntament de Sallent.

Durant els cinc dies, es va oferir una programació que combinava tradició, cultura, música, esport, lleure, etc. Destaca l’espectacle Fri-Versiones que Frikibingo i l’Orquestra Di-Versiones van oferir el dissabte a la nit i que va omplir la Torre del Gas. En general, la participació a les activitats d’Enramades ha estat molt elevada, fet que ha volgut destacar el regidor de Cultura i Festes, Diego Miranda.

No han faltat les tradicionals Balladetes a la plaça Sant Bernat, el Torneig de Futbol d’Enramades o el concurs de pintura ràpida. El nou projecte La Llançadora va estrenar l’espectacle de dansa Fiblades a Fàbrica Vella enmig d’una gran expectació i amb més de 450 entrades venudes.