S'instal·len nous elements lúdics a les zones infantils de Sallent

Última revisió 15-11-2023 14:33
14/11/2023

Des de principis de novembre, l’àrea infantil de Plaça Catalunya disposa d’una tirolina i un tornado i al Parc Pere Sallés, d’una aranya i panells interactius.

Aquesta proposta va néixer amb l’objectiu de modernitzar les zones lúdiques actuals i remodelar-les tot oferint espais més inclusius i a mida dels nens i nenes del municipi. Per fer-ho, l’àrea d’Infància, Adolescència i Joventut va treballar durant el curs passat amb el Consell d’Infants per tal de recollir les seves demandes.

En primer lloc, els i les membres del Consell van dur a terme un treball de camp per tal de conèixer alguns espais de lleure de Sallent. En van recórrer un total de cinc: l’àrea lúdica de Plaça Catalunya, la zona de Joana La Negra, el parc de la Trenta-Sisena, l’illa del bloc de pisos del barri de Fussimanya i la nova entrada del Passeig Guillem Viñas.

Precisament aquest nou passeig, que compta amb una àrea infantil nova, va agradar molt als consellers i conselleres i va servir d’inspiració per decidir com es volien les noves zones lúdiques. A partir d’aquí, el Consell va elaborar un decàleg amb els aspectes més rellevants a tenir en compte a l’hora de remodelar els parcs infantils, que es va traslladar a Urbanisme i ho va fer realitat.

En els pròxims dies es col·locaran uns rètols informatius per indicar l’ús correcte d’aquestes instal·lacions i la franja d’edat permesa, que és fins a 12 anys, i que ha de ser sota la responsabilitat d’un adult o adulta.