Balanç positiu del mes de la gent gran de Sallent

Última revisió 04-11-2021 12:21
02/11/2021

Durant el mes d’octubre, s’han celebrat diverses activitats adreçades a la gent gran de Sallent per tal de posar en valor la seva experiència i coneixement i donar més visibilitat a aquest col·lectiu.

Algunes activitats que s’han realitzat són xerrades sobre alimentació, concerts, espectacles teatrals, tallers, etc.

El dissabte 23 d’octubre, l’Esbart Vila de Sallent va oferir una actuació davant la residència per dedicar-la a tots els usuaris i usuàries d’allà. Els tres grups van fer una ballada de sis danses, més una de conjunta final, i van sonar músiques sallentines com “El ball de la faixa”, “Sardana amb un somriure” (de Jaume Riu) i “El ball de les cintes” (recuperades per Roger Andorrà i Miquel Gili i amb les coreografies de Núria Hontecillas).

El diumenge 24, Fàbrica Vella va acollir dos espectacles de l’escola Manresa Teatre Musical (MTM), Felins i Divins i Talent al Convent. Aquesta primera va aplegar 200 persones, mentre que la segona van ser més de 300.

Destaca també el GSAM, un recurs de suport psicològic a les persones cuidadores no professionals que es va presentar el 26 d’octubre i que tindrà deu sessions. Pretén ser un espai de relació entre aquestes persones per tal d’intercanviar experiències, amb el suport d’un psicòleg que les acompanyarà al llarg de les sessions. 

El 20 d'octubre es va celebrar un dinar conjunt amb les persones usuàries del Servei d'Atenció a l'Entorn Domiciliari, amb professionals del servei, l'alcalde de Sallent, la regidora de Serveis Socials i voluntaris/àries del Centre Ocupacional d'Ampans.

Finalment, Gerard Vilardaga va impartir el taller La meva història amb l’objectiu de treballar la memòria sobre la pròpia història de manera creativa. Cadascú es va emportar a casa la seva biografia en un petit llibret acordió, amb fotografies de l’àlbum familiar i un relat dels fets més rellevants que han viscut.

Aquesta edició dedicada a la gent gran finalitza amb bones xifres d’assistència i amb un públic intergeneracional, ja que persones joves i adultes han participat en moltes de les activitats programades. Des de l’Ajuntament de Sallent volem donar les gràcies a totes les persones que hi han col·laborat i també a tots els i les assistents.