El conseller de Territori i Sostenibilitat visita les obres del Pont de Cabrianes

Última revisió 05-05-2021 08:20
04/05/2021

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, va visitar les obres d’eixamplament que s’estan duent a terme al Pont de Cabrianes. Van acompanyar-lo Oriol Ribalta (alcalde de Sallent, Cabrianes i Cornet), Alba Camps (delegada del Govern a la Catalunya Central), David Saldoni (Director General de Transports i Mobilitat) i l’empresa constructora.

Es tracta d’un projecte que es va iniciar l’estiu de 2020 i que, tal com va avançar el conseller Calvet, està previst que finalitzi el setembre del 2021. La Generalitat hi ha invertit 3,5 M€ amb l’objectiu de millorar la seguretat i fluïdesa de la conducció, ja que l’amplada permetia tan sols el pas d’un vehicle de manera simultània. Segons el conseller, la nova infraestructura “dona resposta a les necessitats del territori; teníem un pont històric que tenia dèficits funcionals evidents”. A més, és un pont transitat, ja que hi circulaven més de 7.000 vehicles diaris.

L’amplada serà de 12 metres, el doble que l’anterior, i amb gairebé 300 m de llargada. Inclourà una vorera per al pas de vianants i també ciclistes. Damià Calvet va destacar que es respectarà la seva particularitat arquitectònica, ja que és un dels primers ponts en arc de formigó armat: “és una obra que conserva els elements històrics del pont i que té una singularitat arquitectònica destacable” i que això es farà “sense afectar el medi natural”.

Oriol Ribalta va ressaltar que el nou pont permetrà “una millor connexió amb tot el veïnat de Cabrianes i del conjunt del municipi, a més de seguir potenciant el polígon de Sallent”.