El Pont de Cabrianes reobre el 5 d'octubre

Última revisió 01-10-2021 12:58
01/10/2021

El dimarts 5 d’octubre, a les 16.00 h de la tarda, tindrà lloc l’acte d’inauguració del nou Pont de Cabrianes, que comptarà amb la presència de representació institucional i que reobrirà la circulació per a vehicles i vianants.

Les obres es van iniciar l’estiu del 2020 i han acabat a finals de setembre de 2021, dins el termini previst. La reconstrucció del Pont de Cabrianes era molt esperada pel fet que és un pas on circulen més de 7.000 vehicles diaris i que permet una connexió directa entre la C-16  i  la zona del polígon industrial i el poble de Cabrianes.

L’amplada de l’anterior infraestructura tan sols permetia el pas d’un vehicle per cada sentit de manera simultània, per la qual cosa s’ha eixamplat fins a 12 metres per tal de disposar d’un carril per cada sentit. A més a més, s’ha habilitat una vorera pel pas de vianants i també ciclistes.

Un cop oberta la circulació, continuaran els treballs de millora de l’entorn al camí de Cabrianes i al camí dels horts que porta a la Vila de Sallent. També es restituiran les terres i es traurà la passera que, durant les obres, permetia creuar el pont a peu i amb vehicles autoritzats.

Aquesta obra millora la seguretat i fluïdesa de la conducció, respectant la particularitat arquitectònica d’aquest pont, que va ser un dels primers en arc de formigó armat. Amb tot, el renovat pont millora la connexió amb tot el veïnat de Cabrianes i amb el conjunt del municipi i segueix potenciant l’activitat industrial del polígon industrial.

Aquesta obra ha estat finançada per la Generalitat de Catalunya amb una inversió de 3’5 milions d’euros.